НОВИНИ


МВР вече обработва заявленията за шофьорски книжки, проблемът е отстранен

1 4636 22.06.2024
МВР вече обработва заявленията за шофьорски книжки, проблемът е отстранен
БГНЕС

Подновиха издаването и замяната на шофьорските книжки. Новината съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов във Facebook. 


"Мрежата за обмен на информация за свидетелства за управление на МПС между държавите членки на Европейския съюз - RESPER, вече работи", пише Стоянов. 



Утре няма да се работи с граждани, но ще се обработват подадените заявления - ускорени и бързи услуги, които са 3600. Така хората ще могат да получат новите си шофьорски книжки в първите дни на новата седмица.

 

Възможни са затруднения с издаването и замяната на шофьорските книжки у нас, предупредиха от МВР преди дни, като уточниха, че става въпрос за ускорената и бързата услуга.

 

От централата на EUCARIS информират за технически проблеми в мрежата за обмен на информация за свидетелства за управление на МПС между държавите членки на ЕС - RESPER.

 

От МВР уточниха тогава, че по тази причина временно са затруднени, включително в България, част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на шофьорска книжка, тъй като за всички потребители е недостъпно извършването на справки в RESPER.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама