НОВИНИ


Родителска небрежност? Бебе получи тежки изгаряния и е в болница след заливане с вряща вода

1 2248 24.06.2024
Родителска небрежност? Бебе получи тежки изгаряния и е в болница след заливане с вряща вода
БГНЕС

Бебе на 9 месеца и половина е транспортирано в "Пирогов", след като, по думи на родителите му, се е заляло с вряща вода. Инцидентът се е случил в петък в Благоевград.


Детето веднага е транспортирано в спешен център Благоевград, откъдето са преценили да бъде незабавно изпратено в клиниката по изгаряния към ортопедията на "Пирогов", заради тежките изгаряния между първа и втора степен, които са засегнали двете ръце и тялото на детето. Изгарянията са засегнали 20% от тялото на бебето.

 

Майката е обяснила пред компетентните органи, че докато е преобувала по-голямото братче на бебето, то само се е заляло с тенджера с вряща на котлона вода.Медицинските специалисти твърдят, че не е налице опасност за живота на детето на този етап, но предстои дълго възстановяване. При аналогични случаи лекарите съветват родителите веднага да свалят дрехите, които са полети с врящата вода, за да се избегнат по-сериозни изгаряния. Противно на всеобщоприетото обхванатите участъци не бива да се мокрят със студена вода, за да не се инфектират. Веднага трябва да потърси спешна помощ.

 

От отдел "Закрила на детето" в Благоевград са запознати със случая и веднага са предприели проверка в дома на бебето. Ще се проведат разговори с родители и роднини, за да се изясни имало ли е родителска небрежност, която да е довела до инцидента. Резултатите от проверката ще бъдат готови до дни. До сега не са постъпвали никакви сигнали за насилие или безотговорно поведение за семейството, предаде БНТ.От Държавна агенция за закрила на детето се самосезира и е уведомила всички органи за закрила. Като ще бъде преценено какви мерки трябва да бъдат взети в конкретния случай, след като станат готови резултатите от проверките.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама