ПОЛИТИКА


Ген. Атанасов при Радев: Защо снайперисти са в къщата на Борисов - какво става?

21 10529 24.06.2024
Ген. Атанасов при Радев: Защо снайперисти са в къщата на Борисов - какво става?
Атанас Атанас и Румен Радев

Имам един въпрос, който е много сериозен. И моля тук, ако има някаква информация, защото това е важно за развитието на целия политически процес. В публичното пространство преди няколко дни се появиха снимки на снайперисти, които се намират по оградата на двора на Бойко Борисов, започна с въпрос към президеднта ген. Атанас Атанасов.


Това притеснява страшно много хора. Аз съм залят от телефонни обаждания и то от неслучайни хора. Тъй като тези мерки се вземат от една комисия, където поне двама от членовете са хора, назначени от вас (президентът – бел.ред.), аз не знам дали сте информиран",  допълни шефът  на ДСБ на консултациите с ПП-ДБ при президента преди връчването на първия проучвателен мандат на ГЕРБ.

 

 

Той подчерта, че ако в навечерието на съставяне на правителство "има някаква висока степен на заплаха към мандатоносителя, това е изключително важен проблем за държавата".

 

Атанасов призова Радев, ако има информация, да я сподели публично, а държавният глава отговори:

 

По принцип имам информация, когато има по-голям риск в средата за сигурност. Но аз мисля, че конкретика, специално когато се касае за заплаха на физическо лице, не бива да става публична информация. Това е мой принцип, но, да, ще говоря със службите за сигурност, за да изисквам съответната информация, за която вие споделихте, отговори президентът.

 

Радев обеща да изиска такава информация.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама