НОВИНИ


Николай Марков зачеркна Ивелин Михайлов. Обяви себе си за единствен лидер на “Величие”

10 9666 25.06.2024
Николай Марков зачеркна Ивелин Михайлов. Обяви себе си за единствен лидер на “Величие”
личен архив

Николай Марков зачеркна Ивелин Михайлов и обяви себе си за единствен лидер на “Величие”. Въпросът дали има раздор между лидерите възникна след първите работни дни на парламента и две интервюта на двамата първи във формацията.


Николай Марков опроверга твърдението на Ивелин Михайлов, че депутати от “Величие” могат да бъдат изключени заради съмнение за купен вот в парламента. Това се случи по време на снощния подкаст на Асен Генов “Контракоментар“.

 

Разговорът му с Марков продължава над два часа. В интервюто Асен Генов пита Марков как би коментирал думите на създателя на Исторически парк. И идеолог на партия “Величие” Ивелин Михайлов, че партията може да изключи членове на парламентарната си група. Ако те продължат да гласуват заедно с ГЕРБ и ДПС, защото се притеснява дали не са били “пробити”. Става дума за гласуване в Народното събрание миналия петък. В него “Величие” подкрепиха кандидатурата на Анна Александрова от ГЕРБ за председател на временната комисия за промени в правилника на парламента.



В участието си в “Контракоментар” смопровъзгласилият се за полковник Николай Марков обяви, че Ивелин Михайлов говори само в качеството си на член на партия “Величие”. И че трябва “да осъзнава своята отговорност”. Марков посочи, че той е лидер на “Величие”, а не Михайлов.

 

 Марков изтъкна, че никога “Величие” не са казвали, че няма да работят с определена партия в парламента. “Казвали сме само, че имаме някакви обструкции с дадени лица, но това не значи, че заклеймяваме цели партии”, коментира той.



Той подчерта, че във всички срещи с хората Михайлов винаги е казвал, че Николай Марков е лидер на партията. “Аз съм лидерът на тази организация и това е причината да поема поста като председател на парламентарната група”, каза Николай Марков. Той все пак заяви, че Ивелин Михайлов има право да изкаже собственото си мнение:

 

“Има право да каже как го вижда и всички трябва да го уважат това нещо, както и аз. Но въпреки, че всеки има право да каже и да прави каквото иска, това не отменя отговорността. Смятам, че г-н Михайлов осъзнава тази отговорност, защото в познанството ни е давал такъв знак и съм сигурен и че в тази ситуация ще я осъзнае”, каза Николай Марков.

 

Той добави, че е християндемократ и затова не може да дава присъди – нито към Михайлов, нито към който и да е член на партията.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама