НОВИНИ


Депутатката Филиз Хюсменова от ДПС подаде изненадващо оставка

5 2423 25.06.2024
Депутатката Филиз Хюсменова от ДПС подаде изненадващо оставка
Филиз Хюсменова БГНЕС

Народният представител на ДПС от Варна Филиз Хюсменова изненадващо подаде оставка като депутат. За това си решение тя обяви във "Фейсбук", съобщение към членовете и симпатизантите.


"ДПС във Варненска област беше силата, дала живот и вдъхновение на първите, тръгнали организирано и легитимно да защитават правата си, начело с Почетния ни председател д-р Ахмед Доган. То беше пример за подражание на други организации. Благодаря ви, че в нелекото време на настоящото ни политическото битие, отново бяхме заедно и получих вашата подкрепа като водач на листата за Народно събрание! Опитахме се да върнем ентусиазма, зрелостта и мъдростта в политиката на нашето ниво. Резултатите не са това, което ни се искаше и очаквахме, въпреки че работихме здраво в екип, с вяра за промяна и заедност", пише Хюсменова.

 

"... поемам отговорността и подавам оставка като член на българския парламент, с искрено желание политиката в България да служи на хората", завършва заявлението.

 

Родената в Силистра Филиз Хюсменова (56 г.) излезе на преден план като министър без портфейл в правителството на Симеон Сакскобургготски. Тя беше също така народен представител в XL и XLIX Народно събрание, като втория път бе и заместник-председател. Беше и три пъти евродепутат: 2007-09, 2009-14 и 2014-19 г.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама