НОВИНИ


Криминалистът Ботьо Ботев: Брендо е интересна личност в света на родната престъпност, той се отличаваше много

9 4114 26.06.2024
Криминалистът Ботьо Ботев: Брендо е интересна личност в света на родната престъпност, той се отличаваше много
Криминалистът Ботьо Ботев Стопкадър: Нова телевизия

"Изненадах се от появата на Брендо. То е прекалено добре обмислено. В световен мащаб подобна история не е имало. Има някакво обяснение." Това мнение изрази криминалистът Ботьо Ботев в ефира на Нова телевизия.


"Брендо е интересна личност в света на родилата се престъпност в България. Не съм контактувал пряко с него, но той се отличаваше много", каза още специалистът.

 

"Ще ви разкажа една история, много малко хора знаят. Преди много години бяха задържани 6 тира с цигари. Тези цигари бяха прекарани към Казичене, барети ги пазеха. В една нощ тези 6 тира цигари изчезнаха, въпреки баретите. Как така барети ще охраняват денонощно складове и цигарите ще изчезнат. Баретите имат шегаджийска теза, че са били приспани. Има много любопитен факт - главният секретар е ходил при работещите по случая казвайки "не се старай толкова по тази история". Това идваше като история водена от Брендо", отбеляза криминалистът.Той допълни, цигарите са били хвърлени в морето около Дуранкулак.

 

"Без намеса и контрол на съответните служби - връщането на Брендо не може да стане. Без протекции на компетентни служби не може да стане. Нищо странно няма. Мислите ли че това е случайно решение на Брендо? Мислите ли че с това предаване не се цели нещо? Задържането му в Украйна случайно ли е? Защо беше пуснат? Има неясноти в действията на този човек. Решението Брендо да се прибере не е случайно, то е планирано. Неговото предаване е с определена цел и тя ще стане ясна", подчерта Ботев. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама