НОВИНИ


Евро 2024: 4 мача днес, вижте кои отбори се изправят един срещу друг

0 2502 26.06.2024
Евро 2024: 4 мача днес, вижте кои отбори се изправят един срещу друг
БГНЕС

С последните четири двубоя в групи E и F днес ще бъде сложен край на груповата фаза в 17-ото издание на европейското първенство по футбол в Германия.


От 19:00 часа българско време са срещите в група Е – Словакия – Румъния и Украйна – Белгия, а от 22:00 са сблъсъците в група F, които противопоставят Грузия – Португалия и Чехия – Турция.

 

В последната група на Евро 2024 Португалия вече си осигури място на осминафиналите в надпреварата след два поредни триумфа съответно над Чехия и Турция. Играчите на Роберто Мартинес обърнаха чехите в драматичен първи мач с 2:1, а след това надделяха над южните ни съседи с класическото 3:0. Грузия от своя страна претърпя поражение от Турция и направи равенство с Чехия, което оставя тима на Вили Саньол в борбата за излизане от групата. Тимът със сигурност ще бъде поне сред най-добрите четири, ако победи португалците в Гелзенкирхен.



В другия двубой от групата Чехия и Турция се изправят един срещу друг в непредвидим мач в Хамбург. Чехите, подобно на Грузия, ще са в елиминациите най-малкото като трети отбор, ако се справят с играчите на Винченцо Монтела. Турция ще завърши на второ място в крайното подреждане, ако не загуби от Чехия.

 

Група Е е изключително интересна и се очаква да бъде драматична до последния съдийски сигнал. И четирите отбора в нея са с равен брой точки след два изиграни кръга – по 3. Преди последните сблъсъци в групата, Румъния е на челно място, с равна голова разлика с Белгия, но с един вкаран гол повече от „червените дяволи“. Възпитаниците на Едуард Йорданеску стартираха с класика срещу Украйна – 3:0, преди да отстъпят на белгийците с 0:2. Сега от отбора се изисква да не загуби от словаците, за да бъде сред първите два в крайното класиране.



Същото се отнася и за Белгия. Играчите на Доменико Тедеско не могат да завършат по-назад от второ място, ако избегнат поражение от Украйна. Серхий Ребров и компания ще са сред първите два тима при успех над белгийците, или трети при реми, ако не се стигне до равенство в мача между Словакия и Румъния. Тогава украинците ще са аут от надпреварата след групите.

 

Ако и двете срещи завършат наравно, има няколко сценария. Ако равенствата са с еднакъв резултат или Белгия – Украйна е реми с по-малко голове от Словакия – Румъния, класирането ще се определи на база голова разлика и вкарани голове, като при този случай Румъния ще завърши първа, следвана от Белгия, Словакия и Украйна.

 

При равенства с различни крайни резултати, тогава ситуацията ще е различна. Ако Белгия и Украйна завърши 1:1, а Словакия и Румъния – 0:0, или всеки друг случай, в който белгийците вкарат един гол повече от румънците при равенството си, Белгия и Румъния ще окупират първите две позиции, но ще са равни по голова разлика и вкарани голове. Така ще влезе в сила правилото за преките мачове, което ще отреди на белгийците първо място в групата заради успеха в прекия мач с румънците. Словакия ще е на трето място, а Украйна на четвърто по голова разлика.



Във всички други сценарии, Румъния и Белгия ще са на първите две места. „Червените дяволи“ ще спечелят групата, ако вкарат два или повече гола от северните ни съседи в тяхното равенство. Румъния ще спечели групата, ако отбележи повече попадения от белгийците при тяхното реми. Словакия ще финишира пред Украйна по голова разлика.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама