НОВИНИ


Стоян Михалев от ПП-ДБ се закле като депутат, заема мястото на Христо Иванов

1 2224 26.06.2024
Стоян Михалев от ПП-ДБ се закле като депутат, заема мястото на Христо Иванов
Стоян Михалев, ПП-ДБ БГНЕС

Стоян Михалев от ПП-ДБ се закле като народен представител. Той влиза на мястото на отказалия се от мандата си Христо Иванов.


Припомняме, че Иванов подаде оставка, поемайки отговорност за резултатите на коалицията от изборите 2 в 1. Веднага след като положи клетва, той подаде заявление за предсрочно прекратяване на пълномощията му. На 10 юни той съобщи, че е поел отговорност за пониженото доверие във формацията „Да, България”, като част от коалицията ПП-ДБ. А оставката е била приета от Изпълнителния съвет на партията.

 

С 212 гласа "за" и само един "въздържал се" (от ПП-ДБ) депутатите гласуваха оставката на Филиз Хюсменова от ДПС. 

 

От Движението съобщиха и за промяна в ръководството си - за зам.-председател на групата е избран депутатът от Кърджали Байрам Байрам.



В началото на заседанието председателят на НС Рая Назарян информира, че служебният премиер е разрешил участието на наши военни кораби и военнослужещи в операция на противоминната военноморска група в Черно море.

 

Със заповед на военния министър е разрешено преминаването през въздушното пространство и пребиваването на наша територия на съюзнически военни сили и средства.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама