НОВИНИ


Д-р Николай Михайлов с диагноза: Партиите са в упадък, лидерите - износени, намеренията им - фалирали

10 3390 26.06.2024
Д-р Николай Михайлов с диагноза: Партиите са в упадък, лидерите - износени, намеренията им - фалирали
Д-р Николай Михайлов

„Не е изненада, че партиите са в тренда на собствената им прогресивна немощ, те се развиват по посока на техния упадък. Износени са физиономиите на техните лидери основно и защото те са капитализирали системни грешки в продължително време. Те заявиха намерения, които фалираха едно по едно“, каза психиатърът д-р Николай Михайлов в „Лице в лице“


По думите му този упадък поражда екстравагантни и живописни алтернативи.

 

„Минах покрай този декоративен град („Исторически парк“). Това е нещо, което едновременно изумява и плаши, това е някакъв карнавал, балаган. Сега той има и политическа претенция. Това е неизбежна компенсация, да поникне от почвата алтернатива или алтернативи, които заместват този почти драматичен дефицит на партиите с история“, обясни д-р Михайлов.

 


„Парламентарната среда не може да произведе управление, мъчи се страшно, видимо се труди, но не успява и не е ясно до каква степен се труди за собствения си образ и до каква за страната си. Трябва да се каже направо, че става дума за слабост на българската парламентарна демокрация“, допълни той.

 

По думите му упадъкът на партиите е пряко свързан с ниската избирателна активност на 9 юни.

 

„Знаменитият суверен гласоподавателят има праг на поносимост на това, тъй като той е в залата на голям политически театър, който става нелеп и вреден за здравето, за психическото здраве. Следователно има изтощаване на търпението, тогава хората гласуват по парадоксален начин, като не се явяват на урните, а това също е глас. Ако има добре прочетен глас на тези избори, това е тъкмо този, който отсъства от урната, което означава резигнация, апатия, отказ да се участва в процеса“, каза психиатърът Николай Михайлов.

 

Според него сред обществото, както и сред политическите лидери има едно непровъзгласено очакване за намесата на президента Румен Радев на политическата сцена.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама