НОВИНИ


Журналист: САЩ знаят, че Ружа Игнатова е жива

3 12952 27.06.2024
Журналист: САЩ знаят, че Ружа Игнатова е жива
личен архив

Силен знак е, че САЩ знаят, че Ружа Игнатова е жива, а може би и къде е, иначе нямаше да я търсят, ако бяха сигурни, че са се случили фатални събития с нея. Това заяви журналистът Николай Стоянов в ефира на Нова.


„Случилото се с Брендо показва, че може да се влиза и излиза в България, дори ако се касае за издирвани у нас и в чужбина лица. Това е критика към българското правораздаване”, категоричен е той.

 

На въпрос защо сега се повдига задочно обвинение, журналистът заяви: „Това, че се случва в присъствието на американския посланик, на мен ми говори, че прокуратурата се е задействала след лек натиск отвън. Самостоятелните действия на родните прокурори до момента са били на практика нулеви.”

Адв. Николай Петров, защитник на главния юрист на OneCoin Ирина Дилкинска, коментира: „Глобата от 111 млн. е част от присъдата на моята подзащитна. Обсъждали сме възможността за нейния трансфер у нас, за да излежи присъдата си в България.”

 

По думите му има информация, че по света все още се правят транзакции с валутата OneCoin.

„От България са купувани предимно обучителни пакети – от стотина до около 5000-6000 долара, но в чужбина са правени транзакции до 100 млн. долара”, заяви той.

 

„У нас се е предпазвала от контакти. С брат си е била сравнително близка, като той е у нас и си почива от преживяното в Щатите. Консултирала се е с наши специалисти в различни сфери”, каза още адвокатът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама