НОВИНИ


Борисов посочи виновниците за "изборните спирали": Пепетата, дебетата, Божков, Радев

22 3160 27.06.2024
Борисов посочи виновниците за
Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира „спирала от избори“, за която отговорност имат „пепетата, дебетата, Божков, Радев и всички, които тогава излизаха на площада“.


В парламента Борисов обоснова тезата си с това, че страната е можела да влезе в еврозоната още при предходното правителство на ГЕРБ и част от протестиращите тогава са осуетили влизането ни, а някои от тях днес са в парламента.

 

„Що се касае до еврозоната, вие сте слушали много пъти, че по време на нашето управление България влезе в европейския банков съюз. Това е техническото приемане на еврото. И на 1 януари преди няколко години заедно с Хърватия щяхме да сме в еврозоната.

Тогава влязохме и в чакалнята. И тогава започнаха протестите, с които някои в тази зала още се гордеят. И затова няма евро. Нищо различно от това, което съм ви казал, не се е случило“, поясни Борисов.

 

По думите му още тогава той е предупреждавал, че ще се влезе в „спирала от избори“ и сега се случвало това, че няма работещи институции и държавата е „разсипана“.

 

„Вие забелязвате ли, че дори комисии в парламента не можем да направим? Ние дори не можем да приемем едно нещо да сработи. Това е всичко наследено и виновниците за това са тези, които го започнаха. Тогава, ако си върнете архивите, предупреждавах: „България ще влезе в изборни сипирали. Няма да има нещо стабилно, ще се отклоним от всички пътища. Това са мои думи, имате го в архивите си.
Започнаха го пепетата, дебетата, Божков, Радев и всички, които тогава излизаха на площада. Резултатът, жътвата е тотално сриване на всичко нито една положителна новина за България“, допълни Борисов.

 

На въпрос на репортери защо тогава е участвал в сглобка с виновниците и че тогава и Борисов трябва да носи отговорност, той отговори с усмивка: „Така е, и вие сте прави“.

 

Според него, ако сега е имало правителство на ГЕРБ, страната е щяла да влезе в еврозоната.

 

„Ако сега, днеска, имахме стабилно правителство, доминирано от нас, защото съм го говорил това, само преди месец тези хора, които управляват Европа бяха – политическо е решението за еврозоната и щяхме да го вземем. Ние в момента не можем да направим дори финансова комисия в парламента. Ние само ще се изслушваме сега, за да може да се нагнети още предизборната кампания, която няма какво да доведе в последствие“, допълни той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама