НОВИНИ


Колко пъти може да бъде ремонтиран един тротоар?

2 2458 28.06.2024
Колко пъти може да бъде ремонтиран един тротоар?
личен архив

Колко пъти може да бъде ремонтиран един тротоар? Този въпрос си задават хората от столичния квартал „Люлин“. Те наблюдават поредните строителни дейности по бул. „Царица Йоанна“.


„Тротоарът е в процес на изграждане и все още не е завършен. По него все още се работи. Ние упражняваме ежедневен контрол и не е приет като изпълнен от страната на районната администрация“, обясни пред БТВ кметът на район „Люлин“ Георги Тодоров.

 

Той призна, че оценява високи гражданската активност и приема сигналите „като знак, че има гражданско наблюдение върху изпълнението на проекта“.„Разбирам гражданите, защото след толкова години на калпави ремонти и „ремонт на ремонта“ те са развили висока чувствителност към изпълнението на ремонтите с публични средства“, каза още Георги Тодоров.

 

Кметът на квартал „Люлин“ обеща, че ремонтът ще приключи в срок и живеещите в „Люлин“ ще са доволни от него.

 

„Сечението между различните отсечки на тротоара се получават заради острите завои на самия булевард. Съответно тези процепи ще бъдат запълнени с изрязани тротоарни плочки. Това предстои да бъде направено от фирмата, която изпълнява проекта“, поясни той.

 

Георги Тодоров обясни и защо плочите, които образуват жълта линия, са наредени само донякъде – причината била в няколкото шахти, които трябва да се ремонтират и подновят.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама