НОВИНИ


Откриха законови нарушения в предаването „Игри на Волята“ на арестувания Нико Тупарев

8 30732 28.06.2024
Откриха законови нарушения в предаването „Игри на Волята“ на арестувания Нико Тупарев

Закононарушения са открити при осъществяването на снимките на предаването Игри на Волята на НОВА ТВ, които започнаха този месец в Община Шабла, край Дуранкулак.


Министерство на Туризма е отдало на Нова ТВ правото на ползват плажовете по северното черноморие без да е спазена законовата процедура в пълно нарушение на закона. Не е провеждана процедура по конкурс, търг или концесия, които са единствените начини за отдаване под наем на публична държавна собственост от страна на принципала Министерство на Туризма. Дадено е съгласие да бъдат разполагани преместваеми съоръжения за провеждане на игри и да бъдат разравяни пясъчни дюни цяло лято без да е направен оценка на здравния риск, без да са налице одобрени проекти по Закона за устройство на територията на съоръженията, които са меко казани агресивни към терените.

 

РИОСВ Варна е съгласувал снимките на Игри на Волята по Северното черноморие без да са спазени изискванията по навлизане в защитени местности и в противоречие на изискванията за режима на защитените територии в областта, където се осъществяват снимките. Погазен е напълно Законът за защитените територии. Длъжностни лица от РИОСВ ВАРНА са съгласували и достъпи на тежка снимачна техника по горски пътища с което десетки видове ще бъдат засегнати. Съгласувана е „санитарна сеч“ която реално представлява незаконно отсичане на дървета, за да минават снимачните станции на Нова Тв.Кметът на Община Шабла и главният архитект са съгласували незаконно поставянето на всички съоръжения и декори за снимки без за всеки един елемент да бъде изготвен архитектурен проект. Използват се незаконни връзки към ел. мрежата, канал и вода. Издадени са разрешения и съгласувания в пълно нарушение на Закона за устройство на територията, както и наредбите на Община Шабла.

 

Басейнова дирекция е дала разрешение да се навлиза в акваторията на Черно море, за да се разполагат съоръжения за игри без да бъде спазена процедура по съгласуване и безопасност.

 

Целият държавен ресурс е предоставен безвъзмездно от държавата на арестуваният и обвиняем в момента телевизионен продуцент Нико Тупарев и партньорите му Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов чрез Нова ТВ.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама