НОВИНИ


БСП забрани на Корнелия Нинова да се кандидатира за председател

9 2836 29.06.2024
БСП забрани на Корнелия Нинова да се кандидатира за председател
Корнелия Нинова

Всеки социалист, който е бил или е председател два последователни мандата на общински, районен, градски, областен съвет на партията, както и на самата партия, не може да бъде избиран отново на същата позиция. Това реши на свое заседание на "Позитано" 20 в условия на наличен кворум и в присъствието на 18 от 31 членове Общопартийната контролна комисия на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията. Решението е взето единодушно от 18-те налични членове на ОПКК на БСП


В тази връзка, Корнелия Нинова има изпълнени два последователни пълни мандата като председател на БСП и не може да бъде избирана отново за председател на БСП. Органът, който ще отговаря за допускане на кандидатите за председател на БСП до участие в пряк вътрешнопартиен избор, няма право да допусне до участие в него Корнелия Петрова Нинова. Това реши още комисията с пълно единодушие, без гласове „против“ или „въздържал се“.

 

ОПКК напомня още, че 2 последователни пълни мандата е императивна норма, при която няма варианти за алтернативно тълкуване и поведение. Решението на ОПКК ще бъде изпратено до всички социалисти в страната, като заедно с мотивите си то е задължително за изпълнение.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама