НОВИНИ


С. Игнатов: Не се размеквам от ученически протести

10 5156 14.12.2010
С. Игнатов: Не се размеквам от ученически протести
Сергей Игнатов Булфото

Образователният министър Сергей Игнатов коментира ученическите протести за удължаване на ваканцията за Коледа с думите: "Училището е задължение и живеем в общество, което е регулирано от определени отношения. Не сме нито стадо, нито някакви номади, България не е стан, а е държава и има правила".



"Не ми се размекна сърцето от ученическите протести за по-дълга ваканция по Коледа, защото няма ощетяване по никакъв начин, а напоследък вече се иска да удължим и лятната ваканция, и други ваканции", отбеляза министърът.

"Моят призив е към родителите, да се замислят, тъй като виждам и родители по телевизиите, които питат защо не се даде една ваканция на децата до средата на януари", посочи министър Игнатов.

Ако послушаме исканията за удължаване и на лятната ваканция, да направим така–- от края на февруари до 15 декември, пак ще искат удължаване, каза още той.

Според Игнатов учениците не трябва да се сравняват с депутатите за коледната ваканция и отбеляза, че за изпълнителната власт 31 декември и 1 януари ще бъдат почивни дни, "ако не се случи нещо".

Коледната ваканция за учениците през тази година е от 24 декември до 2 януари включително, а 3 януари е учебен ден.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама