НОВИНИ


Калин Стоянов: Предложението да бъда част от проектокабинета не означава, че кандидатурата ми е политическа

16 2585 01.07.2024
Калин Стоянов: Предложението да бъда част от проектокабинета не означава, че кандидатурата ми е политическа
Служебният силов министър Калин Стоянов БГНЕС

Служебният силов министър Калин Стоянов заяви, че е приел поканата да бъде част от проектокабинета на Росен Желязков след разговор през изминалите почивни дни.


Стоянов отбеляза пред журналисти, че по време на среща с Желязков са обсъдени приоритетите в МВР, както и свършеното до момента пре последната година.

 

Вътрешният министър бе категоричен, че предложението да бъде част от проектокабинета не означава, че кандидатурата му е политическа.



Припомняме, че по-рано днес кандидатът за министър-председател Росен Желязков на ГЕРБ-СДС обяви проектокабинета, след като получи мандата за съставяне на правителство от държавния глава Румен Радев.

 

Нямам партийни пристрастия, посочи още Стоянов.

 

Във връзка с разбитата печатница за фалшиви пари, той коментира, че банкнотите, изработовани там са били с много високо качество, а част от тях дори са попаднали и в банкомати. Служители на ГДБОП откриха база за производство за неистински парични знаци в провадийско село, информираха по-рано днес от МВР. 



"От началото на годината има над 150 случая в София и Перник с фалшиви банкноти от сто лева. При ареста единият от задържаните се е оказало, че е непълнолетен. Намерени са флашки, на които имало готови модели за отпечатаване, както и готови холограми. Това показва, че тези хора са разполагали с доста добра техниика", уточни силовият министър.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама