НОВИНИ


Проф. Росен Стоянов: Действията на ГЕРБ-СДС имат за цел да покажат заявка за лидерство

4 2690 01.07.2024
Проф. Росен Стоянов: Действията на ГЕРБ-СДС имат за цел да покажат заявка за лидерство
Преподавателят в департамент "Медии и комуникации" в НБУ проф. Росен Стоянов Стопкадър: Нова телевизия

Държавният глава Румен Радев връчи на ГЕРБ-СДС първия мандат за съставяне на кабинет. Папката получи кандидатът за министър-председател от партията Росен Желязков, като веднага представи структура и състав на Министерски съвет.


Преподавателят в департамент "Медии и комуникации" в Нов български университет професор д-р Росен Стоянов коментира в ефира на Нова телевизия, че действията на ГЕРБ-СДС имат за цел да покажат заявка за лидерство. Но, според него, дали този състав ще бъде приет зависи от парламента.

 

„Съвсем друг е въпросът, че се намираме в свръхдефицит на лидерство. С течение на обстоятелствата от резултатите на последните избори видяхте какво се случи с БСП, оставки имаше и в дясно, както и поява на субекти в парламента, при които не се знае кой точно е лидера”, посочи интелектуалецът.„За съжаление обективизирането в случая е почти невъзможно, но фактът е такъв. Някои лица от предложения Министерски съвет са познати, други – припознати. Може да твърдим, че това е правителство своего рода „Борисов 4”, но не с него като премиер. Това трябваше да се направи в тази ситуация – да се предложи състав и структура, както и да се отиде към онзи орган, който единствено може да апостолира дали да го бъде или не – парламента”, каза още университетският преподавател.

 

В списъка с имена, предложен от Росен Желязков, няма изненади или пък непознати лица. Сред предложенията има и действащи в момента служебни министри. Проф. Стоянов допусна възможността в кабинета да има министри от ДПС.„Може би не ние забравихме за Мария Габриел, а тя просто изчезна. Когато не си в публичното пространство, все едно те няма. Каква е причината, предполагам, че тя в даден момент ще сподели”, допълни ученият.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама