НОВИНИ


Хънтър Байдън заведе дело срещу американска телевизия за уронване на престижа му

1 2501 02.07.2024
Хънтър Байдън заведе дело срещу американска телевизия за уронване на престижа му
Хънтър Байдън (вляво) БГНЕС

Синът на американския държавен глава Джо Байдън, Хънтър Байдън, заведе дело срещу телевизия "Фокс нюз", обвинявайки я, че незаконно е публикувала уронващи доброто му име кадри като част от стрийминг поредица, информира Асошиейтед прес.


Синът на действащия стопанин на Белия дом е завел иска си в неделя в щатския съд в Манхатън заради кадри в "Процеса срещу Хънтър Байдън", който дебютира в стрийминг услугата на "Фокс" през 2022 г.

 

Сериалът представя "фикционален съдебен процес" срещу Хънтър Байдън по обвинения, които не са му повдигнати, и включва кадри с Байдън, в които той е гол и участва в сексуални действия, се отбелязва в иска. Според него показването на подобни кадри с интимен характер без негово съгласие е нарушило т. нар. нюйоркски закон срещу разпространението на порнографски материали с цел отмъщение.



"Фокс нюз" показа тези интимни изображения сред огромната си милионна аудитория като част от развлекателна програма, за да унижи, притесни, подразни и разтревожи г-н Байдън и да опетни репутацията му", се посочва още в иска.

 

От своя страна, говорител на телевизията квалифицира заведеното дело като "изцяло политически мотивирано" и "лишено от основание". В изявлението се изтъква, че адвокатите на Байдън са им изпратили писмо с искане за премахването на сериала от стрийминг платформите през април 2024 г. и че "Фокс" е уважила искането им и е спряла излъчването на поредицата само няколко дни след получаването на писмото. Телевизията смята, че е спазила изцяло закона и "очаква с нетърпение да защити правата си в съда".



Припомняме, че миналия месец Хънтър Байдън беше осъден по три обвинения в престъпление, свързани с покупката на револвер през 2018 г., когато според прокурорите синът на президента е излъгал в задължителния формуляр за покупка на оръжие, като е заявил, че не употребява незаконно и не е пристрастен към наркотици.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама