НОВИНИ


Кабинетът "Главчев" се готви за дълго управление? Назначи още седем областни управители, един от тях нерегламентирано

13 3042 03.07.2024
Кабинетът
БГНЕС

Явно служебното правителство се готви за дълго управление, след като подмяната на областни управители продължава с пълна сила.


С решение на правителството днес са назначени седем нови областни управители – на областите Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол, като със същото решение са освободени досега заемащите длъжността.

 

Кои са новите областни управители?

 

Николай Николов е назначен за областен управител на област Враца. Той е финансист по образование. От 2023 г. е заместник областен управител на област Враца. Преди това е работил шест години в същата областна администрация в сферата на административния контрол и регионалното развитие.

За областен управител на област Монтана е назначен Калин Хайтов. Досега е заемал длъжността заместник областен управилтел в същата област. Бил е преподавател в професионалната гиманзия „Проф. арх. Стефан Стефанов“ в Монтана. Завършил е Русенския университет „Ангел Кънчев“.



За областен управител на област Стара Загора е назначен Методи Марков. Притежава образователно-квалификационна степен „Магистър“ по специалността „Публична администрация“ от Академията на МВР в гр. София. Той е дългогодишен служител в системата на МВР. От 2011 г. до 2018 г. е зам.-кмет на община Мъглиж.

 

Николай Костадинов е назначен за областен управител на област Ямбол. Притежава висше юридическо образование. От 2023 г. е заместник областен управител на област Ямбол. Преди това, близо седем години е бил старши юрисконсулт в Инспекция по труда – гр. Ямбол.

 

Севджан Съдкъев е назначен за областен управител на област Разград.



Оказа се обаче, че Съдкъев от ДПС е назначен за областен управител преди парламентът да го освободи от стария пост.

 

Точката за освобождаването на Съдкъев от Агенцията за публичните предприятия и контрол бе включена допълнително в дневния ред на парламента днес.

 

„Не разбирам защо си затваряме очите за това, което се случва в момента в държавата пред очите ни. Една парламентарна група - на ДПС в момента провежда чистка в държавата, Пеевски разчиства хората на Доган", коментира тогава лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.



В крайна сметка "за" оставката му гласуваха 108 народни представители, 55 бяха „против", а 62-ма се въздържаха, с което Съдкъев остана на поста си.

 

Със същото решение, с което Съдкъев е назначен за областен управител, на тези постове в страната са избрани и още два други кадъра на ДПС. Начело на област Шумен ще е Бейнур Ахмед, а областен управител на Смолян става бившият кмет на Рудозем Румен Пехливанов, реши кабинетът.

 

Според в. "Сега" - очаква се и други овакантени места да бъдат предоставени на Движението за права и свободи в необяснимата кадрова политика на служебното правителство на фона на задаващите се нови предсрочни избори.

 

Дотук Димитър Главчев вече смени няколко областни управители в полза на ДПС в Хасково, Търговище и Кърджали. В Пловдив човек на ДПС стана зам.-областен управител.

 

Всички промени се случват за сметка на администратори, които бяха посочвани от квотата на ПП и ДБ в старото управление. Представителите на ГЕРБ са "понижавани" до зам.-областни управители, но все пак запазват местата си.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама