НОВИНИ


Депутатите изслушват Главчев и Запрянов. Питат за Украйна, НАТО и Северна Македония

0 2300 04.07.2024
Депутатите изслушват Главчев и Запрянов. Питат за Украйна, НАТО и Северна Македония
Атанас Запрянов БГНЕС

Парламентът ще изслуша служебния министър-председател и служебен министър на външните работи Димитър Главчев, служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева относно позицията на България за предстоящата Среща на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО от 9 до 11 юли т.г. във Вашингтон. Това е първа точка в програмата за днес, публикувана на сайта на Народното събрание. Изслушването е по предложение на парламентарната група на „Величие“.


По искане на „БСП за България“, депутатите ще изслушат служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и по въпроса за "неучастие на България под никаква форма с жива въоръжена и невъоръжена сила във военния конфликт в Украйна". С други думи - БСП ще потат по несъществуващ казус и ще се упражняват на темата руската агресивна война срещу Украйна.Министър-председателят и външен министър Димитър Главчев е извикан днес в парламента и по инициатива на „Възраждане“ - да представи информация относно развитието на процеса по разширяване на Европейския съюз след приемането на т. нар. френско предложение, острата антибългарска кампания и изказвания на голяма част от политическия елит в Република Северна Македония, както и вече предприетите и планирани действия за защита на българските национални интереси по тези въпроси. С други думи - и тук ще видим упражнения по реторика.

 

Предвидено е и изслушване на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев относно напредъка на строителството на автомагистрала „Хемус“ и напредъка в процедурите по стартиране строителството на автомагистрала „Черно море“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама