НОВИНИ


Адв. Кашъмов: Прокуратурата вече повече от 10 години ползва двоен стандарт

0 2284 04.07.2024
Адв. Кашъмов: Прокуратурата вече повече от 10 години ползва двоен стандарт
Адв. Александър Кашъмов

Регулацията на прозрачността на информацията и предоставянето на данни при поискване коментира адвокат Александър Кашъмов от фондация "Програма Достъп до информация" в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS.


"Миналата година група депутати от ГЕРБ се опитаха да развалят Закона за достъп до обществена информация. Беше важно да се запази неговата цялост. Говори се, че разследванията на корупция са приоритет, но всъщност те се извършват само от журналисти и неправителствени организации”, каза Кашъмов.По думите на адвоката едното послание на фондацията е да няма непрозрачен парламентарен процес. Той определи това като "бич за страната".

 

"Второто нещо, което трябваше да се случи, но не се, беше ограничаването на следствената тайна. Прокуратурата у нас вече повече от 10 години ползва двоен стандарт", каза още Кашъмов.

 

Според него регулацията на следствената тайна стои като проблем пред днешния парламент. „Не разбираме какво се случва в прокуратурата, медиите нямат достъп до информация и не могат да упражнят обществен натиск”, добави той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама