НОВИНИ


Затварят столичната ул. "Опълченска" за дълъг ремонт

3 2499 04.07.2024
Затварят столичната ул.
БГНЕС

На 16 юли 2024 г. започва разширението на столичната ул. "Опълченска", заяви пред БНР директорът на дирекция "Транспорт" към Столичната община Иван Николов. Той обясни, че строежът включва трасето от бул. "Сливница" до бул. "Тодор Александров".


"Ще бъде с бус ленти, изцяло се реконструира и ще бъде затворено за дълъг период. Започва на 16 юли със затваряне на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Опълченска", надмостовото съоръжение ще бъде затворено. Това ще бъде първият етап. Ще има и голяма реорганизация на градския транспорт", обясни Николов.

По думите му, по регулация страничните терени са отредени за разширение на бул. "Опълченска", като всяко платно за движение ще бъде с по три ленти, една от които ще бъде за градския транспорт.

 

Иван Николов посочи, че предстои и работа по бул. "Копенхаген", който трябва да стигна до ж.к. "Младост" 3.

 

"Много важно е тази година да започнем и с реконструкцията на бул. "Мария Луиза". От надлеза до ул. "Козлодуй" трябва да бъде реновирано цялото трасе, да се сложи гумена подложка по трамвайното трасе", каза директорът на дирекция "Транспорт" към Столичната община.

 

Предстои ремонт и на трамвайното трасе по бул. "Ал. Стамболийски" от трамвайно ухо "Западен парк" до бул. "Константин Величков".

 

"Там освен трасето, ще се ремонтират и тротоарите", посочи Иван Николов.

 

От 15 юли тръгва и нова автобусна линия с № 61, която ще с маршрут от НДК до Витоша, местността Златните мостове.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама