НОВИНИ


Британското разузнаване: Москва използва Кримския мост за изнасяне на откраднатите полезни изкопаеми от Украйна

9 46749 04.07.2024
Британското разузнаване: Москва използва Кримския мост за изнасяне на откраднатите полезни изкопаеми от Украйна
БГНЕС

"Москва използва Керченския мост за изнасяне на откраднатите полезни изкопаеми от окупираните територии в Украйна."


Това се посочва в ежедневния бюлетин на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикуван в социалната мрежа "Х".

 

Властите в Киев отдавна алармират за кражбите на ресурси от Русия. Украйна има находища на желязна руда, въглища, титан, уран, манган, злато и литий. Това са ресурси, които почти сигурно са търсени от Русия, но също така са и потенциални цели, тъй като Кремъл се стреми да ликвидира икономиката на Украйна, категорични са военните на Лондон.Британското разузнаване твърди, че една от причините Русия да се стреми да подобри транспортните мрежи в окупираната част на Украйна е, че иска да добива повече украински полезни изкопаеми. Руски служител от Запорожка област по-рано посочи, че продължаващата модернизация и изграждане на пътни и железопътни транспортни връзки с Русия ще спомогне за подобряването на комуникационните маршрути не само за военна логистика, но и за износ на зърно и полезни изкопаеми.

 

"Южно от Днепрорудни в Запорожката област в Украйна, Русия продължава добива, изнасяйки желязна руда с железопътен транспорт. Влаковете пътуват през Крим, през Керченския мост към Русия. Тази дейност не е без риск, тъй като влаковете трябва да пътуват през райони, където, както е известно, има украински партизани, които вече са поели отговорност за атаки“, изтъква британското военно ведомство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама