НОВИНИ


19-годишният Адриан Антонов, прегазил Ани и Явор, ще лежи 6 години зад решетките

2 2403 04.07.2024
19-годишният Адриан Антонов, прегазил Ани и Явор, ще лежи 6 години зад решетките
БГНЕС

19-годишният Адриан Антонов е осъден на 9 години затвор за смъртта на 24-годишната Ана-Мария Малчева и на 22-годишния Явор Стоянов, които бяха блъснати от него на столичния бул. "Сливница" миналия май. 


След като Антонов се призна за виновен, съдът намали присъдата му на 6 години.

 

Младежът няма да има право да шофира в следващите 9 години. 

 

Разочарование от размера на наказанието, твърдо намерение да го обжалват пред Софийския апелативен съд и готовност да продължат битката си, заедно с други родители на деца и младежи, загинали на пътя, за по-строги наказания за причинилите смърт на пътя. Така в едно изречение може да се обобщи реакцията на родителите на Ани и Явор. 
Делото за смъртта на младия мъж и жена приключи за около три часа. Като исканията бяха на двата полюса: от 15 години затвор преди редукцията - на семействата на двамата загинали, до условна присъда - след редукцията, поискана от защитата на Адриан.


Самият той проговори за първи път в последната си дума, да помоли за снизхождение.  Каза, че се срамува от себе си и няма очи да погледне нито близките на Ани и Явор, нито съдебния състав. Както и че искрено се разкайва и няма никога да си прости за стореното.


Преди да обяви размера на наказанието съдия Биляна Вранчева се обърна към всички с думите, че съдебният състав е наясно с чудовищната мъка на близките на загиналите, както и с чудовищната вина, която изпитва подсъдимият и мотивира средният размер на наказанието с баланса  между отежняващи и обстоятелства в полза на Антонов.


Подсъдимият и адвокатът  - Димитър Марковски, си тръгнаха без коментар.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама