НОВИНИ


Марков твърди, че Ивелин заключил депутати в хангар, самопровъзгласилият се "полковник" ходил да ги освобождава

3 2461 05.07.2024
Марков твърди, че Ивелин заключил депутати в хангар, самопровъзгласилият се
Николай Марков и Ивелин Михайлов

"Отцепниците са хора с ниска политическа култура, без парламентарен опит и не могат все още да се ориентират къде са. Под давлението на Ивелин Михайлов са напусналите народни представители, те имат финансови отношения с негови фирми, в зависимости с него са. Разбрах за това малко преди влизането в парламента". Това каза депутатът от "Величие" Николай Марков в ефира на NOVA


"След гласуването на една временна комисия Михайлов привика всички депутати и ги затвори в един хамбар. Държа ги заключени от 3 до 7:30 ч. Наложи се аз да отида да ги освобождавам. Търси им обяснение защо са гласували. Заплаши ги, че ще освободи всички, гласували по определен начин. Неговият бизнес трябва да се раздели от партията. Не може през партийни срещи да се прави бизнес с привличане на хора, които да бъдат инвеститори в Историческия парк", твърди Марков.Самопровъзгласилият се за "полковник" Марков и идеологът на "Величие" изостриха отношенията скоро, след като 50-ия Парламент заработи.

 

Проверка на БНТ пък показа, че твърденията на Николай Марков, че е генерал-майор или полковник, не отговарят на истината. Нито една от институциите, които имат отношение към военните звания, не потвърди, че той е генерал-майор в българската армия или полковник. Напротив, в деня след изборите от "Величие" сами признават, че "Полковник" е прякор на Николай Марков, а не звание.

 

Добре е да се знае обаче, че макар Марков само да се определя като полковник, той все пак дълги години е бил част от системата за сигурност. Работил в Националната служба по охрана в периода 1993 - 2007 година, откъдето е дисциплинарно уволнен, съобщи още БНТ.

 

Същият Марков закъсня в първия си работен ден като депутат и не успя да положи клетва.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама