НОВИНИ


Новият британски премиер: Ще се противопоставим мълчаливо на онези, които са отписали страната ни

0 2312 05.07.2024
Новият британски премиер: Ще се противопоставим мълчаливо на онези, които са отписали страната ни
Новият британски министър-председател Киър Стармър БГНЕС

Новият британски министър-председател Киър Стармър заяви в първата си реч след своето встъпване в длъжност днес, че страната трябва да преоткрие своята идентичност и да се пренастрои в по-широк план, като обеща да се бори за възстановяване на доверието в политиката и да служи на всички избиратели, съобщи Ройтерс.


Посрещнат пред канцеларията на министър-председателя на улица "Даунинг стрийт" 10 от множество екзалтирани свои помощници и симпатизанти, след като официално прие поканата на краля да заеме поста, в първото си обръщение Стармър се обяви за умерена политика, която да възстанови загубеното доверие на избирателите.

 

"Със сигурност за всички е ясно, че страната ни се нуждае от по-голямо пренастройване, от преоткриване на това кои сме ние, защото независимо от това колко силни са били бурите в историята, една от най-големите сили на тази нация винаги е била способността ни да намираме път към по-спокойни води", отбеляза Стармър. "Това зависи от политиците, особено от тези, които се застъпват за стабилност и умереност, както правя аз", уточни той.

 


"Моето правителство ще се бори всеки ден, докато не повярвате отново. Отсега нататък имате правителство, необременено от доктрини, водено единствено от решимостта да служи на вашите интереси. За да се противопоставим мълчаливо на онези, които са отписали страната ни", подчерта новият британски премиер.

 

"Вие ни дадохте ясен мандат. И ние ще го използваме, за да постигнем промяна", категоричен бе той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама