НОВИНИ


Доган събира част от ДПС в "Росенец"

5 2830 06.07.2024
Доган събира част от ДПС в
Ахмед Доган

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган събира част от актива на ДПС в лятната си резиденция в парк „Росенец“, съобщава bTV. Сред поканените са депутати от партията и членове, които са изразили знакова подкрепа за него.


Попървоначална информация на срещата не е поканен председателят на партията Делян Пеевски, съобщава медията. 

 

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се среща с депутатите, които изпълниха заръката му да не подкрепят кабинет на ГЕРБ, съобщи и БНТ. Всички те са поканени от Доган на разговор, на който ще присъстват още бившите депутати Рушен Риза, Кадир Кадир и други приближени на почетния председател активисти на ДПС.


До напрежение в партията се стигна заради гласуването на кабинета, предложен от ГЕРБ-СДС.


В предаването „Тази сутрин“ по bTV в деня на гласуването на правителството Рамадан Аталай обяви, че Ахмед Доган е поискал движението да не го подкрепя.

 
Пеевски каза, че такова желание от страна на Доган е имало, но той ще изпълни волята на хората. По думите му между него и Доган няма разрив в личен план.

Междувременно станаха известни редица случаи, в които местни структури пишат писма до Доган с въпроса – какво се случва с ДПС, както и такива, които отказват да се съобразят с изключването си и да предадат печатите на местните структури.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама