НОВИНИ


Трите основни фаворита за трофея стигнаха 1/2-финалите на Евро 2024

1 2751 07.07.2024
Трите основни фаворита за трофея стигнаха 1/2-финалите на Евро 2024
БГНЕС

Испания се изправя срещу Франция във вторник вечер, а ден по-късно Нидерландия играе с Англия.


След изиграването на четвъртфинала между Нидерландия и Турция, който завърши с успех на "лалетата" с 2:1, станаха ясни имената и на четирите отбора, класирали се за 1/2-финалите на Европейското първенство по футбол в Германия. Нидерландците ще срещнат Англия в единия полуфинал, а в другия съперници са Испания и Франция в Мюнхен.

 

"Ла Фурия Роха" е най-добрият отбор на Евро 2024, но в 1/4-финалите за първи път от началото на надпреварата беше поставен под сериозен тест от домакините от Германия. Тимът на Луис де ла Фуенте стигна до победа с 2:1 след продължения след късен гол на Микел Мерино, но трябваше сериозно да се потруди, след като допусна изравнително попадение минута преди края на редовното време. Испанците са енергични, динамични и играят директен футбол, но за полуфинала ще бъдат без трима основни футболисти в лицето на Дани Карвахал, който бе изгонен срещу Германия, Педри, който е с разтегната коленна връзка, и Алваро Мората, който е наказан за натрупани картони.



Франция на Дидие Дешан се добра до полуфиналите, след като отстрани Португалия след изпълнение на дузпи. "Петлите" са далеч от най-доброто си лице на турнира, но с много добра игра в защита компенсират до момента за неефективната игра в атака - французите са на крачка от финала, при положение, че нямат гол от игра - автогол на Максимилиан Вьобер в двубоя с Австрия, дузпа на Килиан Мбапе срещу Полша и нов автогол на Ян Вертонген, с който бе елиминиран тимът на Белгия. В останалите си две срещи Франция направи две нулеви равенства - с Нидерландия и Португалия. Сега, Дешан отново ще опита да спре испанската машина със солидните си изяви в отбрана, където оперират Дайо Упамекано и Уилям Салиба.

В другия сблъсък, Нидерландия играе с Англия в Дортмунд. "Трите лъва" отново имаха трудности на турнира в четвъртфинала си с Швейцария, но съумяха да елиминират отлично организираните "кръстоносци" след перфектни изпълнения на дузпи. Селекцията на Гарет Саутгейт се оказа в ролята на догонващ в 75-та минута, но изравни малко след това чрез Букайо Сака, а след това не сбърка нито веднъж при 11-метровите наказателни удари. Англия е неубедителна до момента, но е на полуфинал, а същото може да се каже и за нидерландския състав.

 

Роналд Куман и компания имаха нужда от обрат срещу бойкия тим на Турция, след като преодоля убедително Румъния на осминафиналите. "Лалетата" са на приливи и отливи, а Шави Симонс и Мемфис Депай не са на очакваното ниво. Все пак, силната игра на Коди Гакпо, който е с 4 гола на турнира и по всяка вероятност ще стане голмайстор на Евро 2024, в комбинация с чудесните включвания на Ваут Вегхорст от пейката, дават шанс на Нидерландия да се бори за титлата.

 

Пълна програма на Евро 2024 за полуфиналите:

 

Вторник, 9 юли

 

22:00, Испания - Франция

 

Сряда, 10 юли

 

22:00, Нидерландия - Англия


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама