НОВИНИ


След четириседмичен ръст: Цената на петрола се понижава

1 2767 08.07.2024
След четириседмичен ръст: Цената на петрола се понижава
БГНЕС

След четириседмичен ръст цената на петрола тръгна надолу. Геополитическото напрежение в Близкия изток намалява на фона на перспективата за споразумение за прекратяване на огъня в Газа.


Инвеститорите оценяват и потенциалните смущения в енергийните доставки в САЩ, причинени от тропическата буря "Берил", съобщава Ройтерс.

 

Фючърсите върху суровия петрол сорт Брент спадат с 12 цента, или 0,1%, до 86,42 долара за барел. Фючърсите върху американския суров петрол West Texas Intermediate (WTI) се търгуват за 82,88 долара за барел, което е с 28 цента, или 0,3% по-ниско.



Пристанищата в Корпус Кристи, Хюстън, Галвестън, Фрийпорт и Тексас Сити затвориха в неделя, за да се подготвят за тропическата буря "Берил", която може да прерасне в ураган от втора категория, след като по-късно в понеделник навлезе в средата на тексаското крайбрежие между Галвестън и Корпус Кристи.

 

Затварянето на пристанищата може да резултира във временно спиране на износа на суров и втечнен природен газ, на доставките на "черно злато" за рафинериите и на моторни горива от тези заводи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама