НОВИНИ


Непознати раздават бисквити с канабис на деца в Плевен. Шест са вкарани в болница в тежко общо състояние

1 2315 08.07.2024
Непознати раздават бисквити с канабис на деца в Плевен. Шест са вкарани в болница в тежко общо състояние
личен архив

В Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Д-р Георги Странски" в Плевен са приети шест деца, след като са консумирали бисквити с канабис. Още едно дете се лекува, след като е приело наркотичен опиат и кокаин.


Това съобщи Таня Вашкова, експерт "Връзки с обществеността" в здравното заведение, предава БТА. 

Децата са хоспитализирани през последните две денонощия в Клиниката по токсикология. Те са на възраст от 4 до 14 години.

 

"Приети са с тежко общо състояние и количествени и качествени нарушения в съзнанието. Предприето е реанимационно, детоксично и специфично лечение. В момента те са със стабилни жизнени показатели, но сънливи", допълни Вашкова.

 

Началникът на Клиниката по токсикология доц. д-р Евгения Бързашка коментира, че "лекарите токсиколози са загрижени за последните случаи на отравяне с бисквити, съдържащи канабис, които са били предложени на деца от непознати"."Това е сериозен проблем, който изисква нашето внимание и действия. Като родители и възрастни е изключително важно да бъдем бдителни и да гарантираме безопасността на децата. Винаги трябва да наблюдаваме какво ядат и с кого общуват. В този случай трябва да подчертаем важността на избягването на всякакви хранителни продукти, предлагани от непознати", допълва доц. д-р Бързашка.

 

По случая е уведомена полиция, отдел "Закрила на детето" и Детска педагогическа стая, казаха още от плевенската болница.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама