НОВИНИ


Владимир Чуков: Нищо ново няма да се случи след избора на Пезешкиан за президент на Иран

1 2412 09.07.2024
Владимир Чуков: Нищо ново няма да се случи след избора на Пезешкиан за президент на Иран
БНР

Нищо ново няма да се случи след избора на реформиста Масуд Пезешкиан за президент на Иран.  Прогнозата направи пред БНР арабистът и университетски преподавател проф. Владимир Чуков.


"Той е представен на света като реформатор, въпреки че неговите позиции не винаги са били такива. Той сам казва за себе си, че е и реформатор, и консерватор, което в политиката е абсолютен нонсенс", уточни той. 

 

На новия президент на Иран вероятно ще му бъде позволено единствено да промени нещо, свързано с проблема с хиджаба. Що се отнася до Ядрената програма никой не си прави илюзията, че ще се промени нещо. И по отношение на военните възможности на Иран не би трябвало да се хранят каквито и да било илюзии. Появи се една сателитна снимка, която показва, че заводите, които произвеждат иранските балистични ракети, работят с пълна пара", коментира проф. Чуков. 





По думите му има директен натиск от страна на Иран върху позициите на "Хамас":

 

"Представители на иранските проксита - "Хамас", "Хизбула" и йеменските хути - са чести гости в Техеран. Да игнорираме подобен тип взаимовръзки е безотговорно при тълкуването и планирането на каквито и да било събития в този регион".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама