НОВИНИ


Министър Найден Тодоров: Щатната бройка в НФК е смешна,11 човека се грижат за българската култура /видео/

0 2378 10.07.2024
Министър Найден Тодоров: Щатната бройка в НФК  е смешна,11 човека се грижат за българската култура /видео/
скрийншот

Народното събрание започна своето редовно заседание. В програмата на депутатите отново е предвидено изслушване на служебни министри. Първи трябва да се яви министърът на културата Найден Тодоров във връзка със състоянието на Национален фонд "Култура".


След това енергийният министър Владимир Малинов ще бъде изслушан за предоговарянето на договора с турската газова компания "Боташ".

 

Продължаващата масова употреба на райски газ, както и инцидентът с пребито от охранител момче на плаж "Градина" станаха причина народните представители да поискат и изслушване на вътрешния министър Калин Стоянов, както и на министъра на здравеопазването Галя Кондева.Точката за изработването на правилник за дейността на Народното събрание бе отложена за петък.

В декларация от името на ПГ на Продължаваме Промяната-Демократична България" Людмила Илиева изказа възмущеиуето от атаката на Русия върху детска болница в Украйна.

 

Любен Дилов - син поясни от парламентарната трибуна, че три години изобщо няма да ни стигнат, за да се оправят нещата след Наско. 

 

Министър Тодоров изрази надежда в този парламент да бъде създадена комисия за културата и напомни колко важна е тя за страната ни. 

 

"България в момента няма правителство, защото всички вие“, обърна се той към депутатите в пленарна зала: „виждате какво ви разединява, а не виждате какво ви обединява. Това също е част от културата“.

 

Култура е начинът, по който се държат хората по улицата, култура е начинът по който се държите ви е тук. Национален фонд „Култура“ трябва да работи по такъв начин, че изкуствата в България да вдигнат общата култура на обществото.

 

Маестрото-министър отговоря на два кръга от въпроси, зададени от всяка парламентарна група, като най-активно се възползваха от ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ. БСП и независимите не зададоха въпрос на Тодоров.

Пред депутатите Тодоров бе категоричен, че проблемите на фонд „Култура“ трябва да бъдат решени, защото – „колкото и патетично да звучи, от него зависи бъдещето на българската култура“.

 

Щатната бройка в НФК е смешна, призна министърът: 11 човека се грижат за българската култура, информира Тодоров депутатите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама