НОВИНИ


Временна комисия в НС ще проверява Ивелин Михайлов и "Исторически парк"

3 2322 11.07.2024
Временна комисия в НС ще проверява Ивелин Михайлов и
личен архив

Парламентът създаде Временна комисия за проверка на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на ПП „Величие”, и изграденият в с. Неофит Рилски, общ. Ветрино културно-исторически комплекс „Исторически парк”.


„За“ гласуваха 143 народни представители, 17 „против“ и двама се въздържаха.  

 

Предложението за създаване на комисията беше внесено от независимите депутати Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков, които бяха част от разпадналата се парламентарна група на „Величия“, предава БТА. По-късно проекторешението беше припознато и внесено от народни представители от „Възраждане“ и „Има такъв народ“.

 

Временната комисия се състои от 18 народни представители, избрани на паритетен принцип - по трима от всяка парламентарна група, и се избира за срок от един месец. Според решението, временната комисия следва да установи всички факти и обстоятелства относно наличие на извършени престъпления от страна на Ивелин Михайлов и свързани с него физически и юридически лица и изградения комплекс „Исторически парк”, против финансовата, данъчната и осигурителната система, измама и търговия с влияние и данни за съпричастност с тях на лица, свързани с представители на местната или централна власт.

 

Предвижда се временната комисия да установи и всички факти и обстоятелства относно евентуалното наличие на данни за бездействие на прокуратурата, МВР и другите компетентни органи и данни за т.нар. чадър над Ивелин Михайлов и дейността на комплекс „Исторически парк”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама