НОВИНИ


Огнян Минчев: Европа, Америка и целият Запад са в лидерска криза

14 6514 13.07.2024
Огнян Минчев: Европа, Америка и целият Запад са в лидерска криза
Огнян Минчев

Няма лидерска криза на НАТО, а криза на западния свят като цяло. Европа, Америка и целият Запад са в лидерска криза. Това мнение изрази пред БНР политологът доц. Огнян Минчев.


"Байдън демонстрира вече станалите твърде печално известни свои слабости, свързани с възрастта и здравословното състояние. Редица други лидери бяха по-тихи и незабележими, отколкото в съвсем скорошен предходен период", отчита той относно представянето на основите западни лидери на юбилейния форум на НАТО.


Италианският премиер Джорджа Мелони, независимо дали я счетат за популистки и лидер или не, се оказа премиер, лидер, който категорично прие ангажиментите на своята страна и за всички каузи на западния свят приносът на Мелони е по-скоро положителен, заяви доц. Минчев.

 

Според него Орбан "дори не е троянски кон" на Русия и Китай в ЕС и НАТО, а "открит представител на руския имперски интерес" и на източното взаимодействие между Москва и Пекин. По думите му, "Орбан е специфичен казус".

 

Тръмп и Орбан са твърде близки на основата на своята опозиция срещу либералното статукво в Америка и Европа, отбеляза още политологът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама