НОВИНИ


Николай Слатински: Путин е обречен във война на изтощение със Запада. Валят обаче съобщения за загинали млади украински бойци

0 2687 15.07.2024
Николай Слатински: Путин е обречен във война на изтощение със Запада. Валят обаче съобщения за загинали млади украински бойци
Проф. Николай Слатински

"Путин трескаво, панически събира пари, за да продължи людоедската си Война. Моля се Богу горещо Западът да не се "притече" на помощ на Русия с необмислени или лицемерни уж санкционни мерки, а съумее най-сетне да се окаже на висота, толкова необходима за качествено нов тип стратегическо лидерство. За жалост, дългосрочната обреченост на Путин във Войната на изтощение със Запада няма да облекчи в краткосрочен план и в близките месеци тежките дни и нощи на украинските цивилни граждани, подлагани на жестоки бомбардировки".


Проф. Николай Слатински, Fаcebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

ДАНО! ДА, НО...


Путин трескаво, панически събира пари, за да продължи людоедската си Война...


Китай и Индия, които са двата основни негови икономически и търговски партньора,


-- категорично не му отпускат заеми;


-- жестоко рекетират Русия да снижава цените на нефта и газа (за тях са до 90% от продажбите на тези две руски стратегически енергийни суровини, пълнещи бюджета на рашистите);


-- налагат постоянни ограничения върху износа на руски парични средства от своите банки;


-- свиват предаването (продаването) за Русия на стоки и технологии с възможна двойна употреба.





На хоризонта е 2025 г., а тя идва с пълна неяснота как путинската икономика ще може да обезпечава Войната с материални и финансови (а дори и човешки) ресурси.


Ето защо Путин и неговите институционални цербери и копои оглеждат всички сектори от руската икономика, които генерират приходи и вдига данъците сурово за тях.


Последните потърпевши са, например, туристическият и почивният бизнеси, които все повече се ограничават - и то в особено масови мащаби - само в рамките на Русия.


Различни структури и служби (специални, полицейски и финансови) дебнат за повишаване на цените и наказват бизнеса ако той прави това, под предлог, че той се бил възползвал от монополно положение.


С две думи, Путин задушава до летален изход точно това, което крепеше Русия и я спаси от тотален индустриален и валутен колапс по време на Войната - пазарната икономика.


Путин:


-- замразява административно цените;


-- оскъпява шоково кредитите;


-- вдига неимоверно данъците;


-- отнема и предава в ръцете на своята проолигархична върхушка собствеността на проспериращи или просто успешно работещи в тежките санкционни условия фирми и предприятия - чрез временна "национализация" и експедитивна реприватизация.





Моля се само Богу горещо, в условията на наближаващите колосални проблеми на Русия в икономически, финансов, (високо)технологичен, екологичен, инфраструктурен (руши се и плаче за ремонт практически цялата транспортна, водопроводна и отоплителна инфраструктура) и социален план, Западът да не се "притече" на помощ на Русия и да не ѝ направи с необмислени или лицемерни уж санкционни мерки спасително дишане уста в уста.


Надявам се това да не се случи!


За да си даде сметка Путин, че е обречен във Войната на изтощение със Запада.


За жалост, дългосрочната обреченост на Путин във Войната на изтощение със Запада няма да облекчи в краткосрочен план и в близките месеци тежките дни и нощи на украинските цивилни граждани, подлагани на жестоки бомбардировки.


И няма да намали жертвите, които Украйна дава на бойното поле (в Ютюб просто като из ведро валят нови и нови съобщения за погребения на загинали млади украниски бойци - по 3, по 4, по 5, а тези дни и 6 души наведнъж!).


Но ще даде надежда - рано или късно ситуацията във Войната да се промени радикално.


Дано тогава Западът съумее най-сетне да се окаже на висота, толкова необходима за качествено нов тип стратегическо лидерство.


Дано!


Да, но...


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама