НОВИНИ


СГС не успя да даде ход на делото срещу Петър Илиев по обвинението за плагиатство

2 2390 15.07.2024
СГС не успя да даде ход на делото срещу Петър Илиев по обвинението за плагиатство
Петър Илиев БГНЕС

Софийският градски съд не успя да даде ход на делото срещу адвокат Петър Илиев по обвинението за плагиатство. Той беше даден на съд, след като прокуратурата го обвини, че е използвал материали от научен труд на доц. Наталия Киселова без да цитира, че са нейни.


Делото не стартира, тъй като Илиев не е призован редовно и навреме. Това е станало преди пет дни при нужните по закон седем.

 

От прокуратурата посочиха, че друга пречка е това, че не е призована доц. Наталия Киселова, тъй като тя е пострадало лице.

 

Илиев отбеляза пред съда, че винаги досега е бил намиран от представители на съдебната система и не става ясно защо не е призован редовно за делото. Следващото заседание е през есента.



Доц. Киселова е защитила през 2007 г. дисертация на тема „Парламентарен контрол”, но не я е публикувала. Текстът й е депозиран в Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” и в Центъра по образованието. "Когато предстоеше защита в катедрата, дисертацията е изпратена на по-малко от 20 души да четат, обсъждана на две заседания в катедрата и е защитена", поясни Киселова.

 

След осем години - през 2015 г., тя получава като подарък книгата на Петър Илиев, където вижда неща, които я смущават.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама