НОВИНИ


Укринформ: Врагът изпрати нова група свещеници на руската църква във временно окупираните територии

3 2308 16.07.2024
Укринформ: Врагът изпрати нова група свещеници на руската църква във временно окупираните територии
БГНЕС

Московската патриаршия изпрати още една група свещеници от Руската православна църква във временно окупираните територии, за да подкрепят ранените руски войници и да ги убедят да се върнат на фронта, съобщи днес Укринформ, позовавайки се на информация, съобщена от украинския Център за национална съпротива в „Телеграм“.


„Врагът изпрати нова група свещеници на руската църква във временно окупираните територии. Свещениците в служба на ФСС [Федерална служба за сигурност на Руската федерация] официално бяха изпратени, за да работят в болници и да оказват „подкрепа“ на ранените окупатори. В действителност, обаче, те ще подстрекават руски войници да се върнат на фронтовата линия“, се посочва в съобщението.

 

Центърът за национална съпротива освен това отбеляза, че руските църковни служители ще извършват богослужения за местни жители, по време на които ще ги убеждават да подкрепят войната и ще прехвърлят вината за конфликта върху жертвата на продължаващата агресия – Украйна.



„Пропагандата е сериозно престъпление, за което е предвидено [поемането на] отговорност“, изтъкна Центърът за национална съпротива.

 

Кремъл е подготвил беседи за деца от окупираните територии на Украйна, възхваляващи окупаторите, алармира Укринформ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама