НОВИНИ


Футболистите от САЩ 94 учредяват фондация, ще помага за спортисти

2 2855 16.07.2024
Футболистите от САЩ 94 учредяват фондация, ще помага за спортисти

Героите от САЩ 94 се събраха на благотворително събитие, на което ще учредят Фондация "Национали 94".


Организаторът на събитието на националните ни футболисти от 1994 г. Венцислав Рангелов е човекът, който е обединил героите на терена след 30 години. Празненството се провежда в столичен хотел, планиран е и благотворителен търг. Легендите от отбора дават началото на благотворителни каузи, за да помогнат на спортисти в нужда.



30-та годишнина от най-големия успех на националния отбор на България по футбол – четвъртото ни място от Мондиал 94, събра на една маса заклетите врагове Христо Стоичков и Борислав Михайлов, пише Dsport.

 

Конфликтът между двамата възникна, докато носителят на „Златната топка“ бе треньор на Литекс.

 
Така Камата и бившият президент на футболния съюз не бяха виждани заедно повече от 10 години до днес.

 

Стоичков и Михайлов са в столичен хотел, където тази вечер героите от САЩ 94 организират благотворително събитие. Те учредяват Фондация „Национали 94“. Целта й е да подпомага всеки един от „златното поколение“, който изпадне в нужда, както и други футболисти и деца.

 

„Отдавна не съм бил толкова развълнуван! След 30 години отново заедно! Отново като един отбор! Благодаря ви, приятели! Заедно написахме най-славната страница на българския футбол! Зала на славата "Христо Стоичков" е и ваша! Спомените тук ги трупахме заедно!“, написа Стоичков в профила си във Facebook. 

 

Билетът за присъствие е 1000 лв, а семейният струва 1500 лв. Присъстващите ще вечерят със Стоичков, Михайлов и останалите, като ще имат възможност за снимки и автографи с любимците си от американското лято. Ще се проведе и търг с вещи от Световното първенство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама