НОВИНИ


ГЕРБ няма да подкрепи втория мандат, но ще насърчи всички антикорупционни инициативи

4 2368 17.07.2024
ГЕРБ няма да подкрепи втория мандат, но ще насърчи всички антикорупционни инициативи
БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС очаква формиране на мнозинство в 51-ото Народно събрание, което да търси варианти за формиране на правителство. ГЕРБ няма да участва в мнозинство за подкрепа на втория мандат, но ще подкрепи всички антикорупционни законодателни инициативи, ако се реализира втория или третия мандат.


Пред медиите в парламента застанаха зам.-председателите на ГЕРБ Деница Сачева, Теменужка Петкова и депутатът и бившият председател на парламента Росен Желязков. На изявление и без право на журналистически въпроси Желязков изтъкна, че с "Демократична България" са провели конструктивен разговор за антикорупционно мнозинство. Той поздрави ДБ, че проявяват политическа смелост с варианти за формиране на мнозинство, което няма намерение да гарантира изпълнението на втория мандат.

 

Желязков каза още, че декларацията на ДБ ще бъде внесена в Народното събрание, като най-вероятно ще претърпи редакция.



Направените предложения за антикорупционното мнозинство са ограничени и нишови, смята Росен Желязков. И уточни - част от предложенията в декларацията са част от предизборната кампания и приближаването на страната към нови избори.

 

Политикът настоя да не се натоварва държавният глава като властелин на времето затова колко да работи парламента или не.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама