НОВИНИ


Събраха се! Приятели на Путин на чай, Радев пак говори срещу помощта за Украйна

31 6570 18.07.2024
Събраха се! Приятели на Путин на чай, Радев пак говори срещу помощта за Украйна

"Събрахме се!". Приятелите на Путин, на чай, по време на срещата на върха на Европейската политическа общност. Орбан, Радев, Алиев, Вучич.


Днес, дворецът Бленхайм в южната част на Англия, пише журналистът Веселин Дремджиев във Facebook.

 

 

На кадъра виждаме българския президент Румен Радев в компанията на президента на Сърбия Александър Вучич, премиера на Унгария Виктор Орбан и президента на Азербайджан Илхам Алиев.

 

Радев днес е във Великобритания за участие в Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общност. Видимо се събира не с кого да е, а именно с политиците с най-проруски позиции на срещата.



И от Великобритания Радев не пропусна възможността да говори срещу помощта за Украйна в битката с руския агресор.

 

"И ако ние продължаваме да водим същия стил война, със същата интензивност - ние наближаваме момента, в който Украйна ще остане без хора на бойното поле. Е, тогава всички ние ще се изправим пред една невероятно тежка политическа и морална дилема - от една страна, ако не продължим да подкрепяме Украйна - компрометираме нашите ценности, но ако продължим да подкрепяме - как ще го правим - ще изпратим хора ли? Това е абсурдно! Така че колкото по-бързо се вземат необходимите решения да се използва най-сетне дипломацията като един от най-силните инструменти за решаване на конфликти, толкова по-добре", каза Радев, цитиран от БНТ.

 

Не спомена обаче нито дума за това, че Украйна задържа руските агресори на своя територия и ако не от морална гледна точка, то трябва да ѝ помагаме поне защото пази и нас.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама