БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Плевнелиев: Нямам притеснения, ако ме подслушват

7 5778 17.12.2010
Плевнелиев: Нямам притеснения, ако ме подслушват
Росен Плевнелиев

Аз работя при максимална прозрачност, там съм, за да свърша определена работа, екипът ми изповядва същите ценности, обяви Плевнелиев. Това обясни регионалният министър Росен Плевнелиев в ефира на Нова телевизия по повод скандала с раздаването на огромни боноси на служители от АПИ, в който бе забъркано неговото ведомство.



Въпросът с бонусите в агенция "Пътна инфраструктура" Плевнелиев смята за изяснен. В справката, която дал на народните представители от СДС, било написано пределно точно, че парите са разпределени за 10-месечен период. Ръководителят на агенцията, който контролира изразходването на милиарди по оперативните програми на ЕС, работи за около 1500 лева заплата месечно и към тях получава 800 лева бонус, даде пример министърът. Защо депутатите раздули нещата с неточни данни той не можел да обясни.

Министър Плевнелиев отхвърли твърденията за загуби и злоупотреби при продажбата на винетки. По думите му България е спечелила 50 млн. лв. и не е загубила нито лев, заяви той. Вече и "Български пощи" продава не на 7, а на 2 процента винетките.

Плевнелиев обясни, че винетките са преходен елемент, тъй като се предвижда  от 2014 година да бъде въведено пробно електронното таксуване за изминати километри, а от 2015 г. системата ще заработи окончателно, с което България ще стане една истинска европейска държава.

За зимното поддържане на пътищата министърът даде уверения, че договорите тази година са с тежки условия и се очаква фирмите да си вършат по-добре работата. Първото ниво на пътен възел Даскалово ще бъде отворен пробно днес по обяд.

Запитан за горещата клюка, пусната от столичен седмичник, че и той е сред още няколко подслушвани министри, Росен Плевнелиев отвърна, че това не го притеснява.

Никога не съм бил част от държавата и искам да запазя тази позиция, увери той.

По-късно в студиото социоложката Татяна Буруджиева се възпротиви на това отношение към подслушването. Не може така, демокрацията не е това, заяви Буруджиева. Не може след 21 години да живеем като при тоталитаризма.

Колегата й Андрей Райчев е на същото мнение: Цветанов и Борисов да дадат обяснение, призова той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама