НОВИНИ


Отмениха изслушването на Калин Стоянов в НС, имал неотложни ангажименти

5 2352 25.07.2024
Отмениха изслушването на Калин Стоянов в НС, имал неотложни ангажименти
личен архив

Депутатите отмениха изслушването на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов заради „негови неотложни ангажименти, свързани с усложнената обстановка по границата и опасността от навлизане на пожари от гръцка страна на българска територия“.


Към програмата си включиха и приемане на първо четене на промени в Кодекса на труда и Кодекса на социално осигуряване, както законопроект за денонсиране на споразумение с Република Молдова за подпомагане на Тараклийския държавен университет.





Преди изслушването на министъра на регионалното развитие Виолета Коритарова, в декларация, лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призова за радикални мерки, след като публикуваният вчера годишен доклад на ЕК за върховенството на закона е показал, че имаме проблем с правораздаването и демокрацията:

"Проблем имаме, уважаеми сънародници, защото в нашата държава имаме завладяна прокуратура!

 

Прокуратурата е частна собственост. Тази прокуратура осигурява чадър над определени бизнеси, престъпни групировки и всичко останало, което се сетим. Решението е много просто - докато няма арести, докато не бъде арестуван и главният прокурор, включително, днес, най-късно тази вечер, хипотетично, ние няма да можем по никакъв начин да успеем да освободим държавата от тази мафиотска хватка". 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама