СВЯТ


Гласуват за президент в Беларус

3 5138 19.12.2010
Гласуват за президент в Беларус

Днес в Беларус се провеждат президентски избори. Като фаворит е сочен досегашният държавен глава Александър Лукашенко, който е на власт вече 16 години и ще се бори за четвърти мандат.



От началото на предизборната кампания опозицията обвинява властта и настоящия президент Александър Лукашенко, че изборите не са свободни и справедливи, няма равни условия за кандидатите. Опозиционният кандидат в президентската надпревара Андрей Санников обеща в случай на доказани фалшификации в изборите да изведе на улицата десетки хиляди души.

Опозиционният кандидат заяви, че протестите на опозицията ще имат мирен характер.

Лидерът на гражданското движение „Европейска Беларус" е убеден, че сред алтернативните кандидати за президент няма такъв, който да е привързан към насилствените форми за промяна на властта. Той посочи, че алтернативните кандидати имат повече гласове от президента Александър Лукашенко.

Опозиционният политик изтъкна, че в Беларус е наложително да бъдат приети закони, които категорично регламентират срока на президентския мандат.Централната избирателна комисия на Беларус смята, че изборите ще се състоят от един тур.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама