НОВИНИ


Уволниха шефа на ДАИ заради хаоса с техническите прегледи

7 8228 02.08.2024
Уволниха шефа на ДАИ заради хаоса с техническите прегледи
Борислав Муеров

Премиерът Димитър Главчев лично се е заел с казуса с техническите прегледи, съобщава "Сега". Като първа стъпка е освободен изпълнителният директор на Държавната автомобилна инспекция (ДАИ) Борислав Муеров. Изглежда освен това се готвят и промени в начина, по който се проверяват автомобилите.


Това става, след като автоматизацията на пунктовете създаде неочаквани проблеми – според различни източници между 1,5 и 10% от колите не успяват да минат прегледа. Защитниците на промените твърдят, че това са коли, които досега са минавали преглед по втория начин с фиктивни проверки. От друга страна обаче наша проверка показва, че понякога сравнително нови коли на едва няколко години с изправна техника не успяват да се справят с изискванията за вредни емисии. Абсурдното е, че в почти всички случаи потърпевшите са с бензинови, а не дизелови автомобили.

 

Предстои междуведомствена работна група да търси решение на проблема. Дотогава ни пишете имали ли сте проблеми при минаването на годишен технически преглед!


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама