НОВИНИ


Поне един чужд лидер бил директен по дипломатическия казус

5 4860 20.12.2010
Поне един чужд лидер бил директен по дипломатическия казус

Сред многото огласени имена имало качествени дипломати, но страната ни трябвало да скъса веднъж завинаги с тази тема.



Само един от дипломатите ни, бивши сътрудници на Държавна сигурност, е подал оставка и това е генералният ни консул в Санкт Петербург, съобщи по телефона за БТВ министърът на външните работи Николай Младенов. В момента се подготвяли документите, зависещи от МС за отзоваването и назначаването на посланици. В крайна сметка един посланик заминава с указ на президента, но след ситуацията, която се създаде, излагацията за България е много голяма. Трябва ясно политическо разграничаване от тази ситуация, каза Младенов.

Министърът изрази надежда, че в началото на следващата година НС ще даде ясна политическа оценка за ситуацията, за да може в България да се изгради нова дипломатическа служба, която не страда от зависимостите на миналото. Сред многото огласени имена имало качествени дипломати, но страната ни трябвало да скъса веднъж завинаги с тази тема.

Поне един чужд лидер бил абсолютно директен и категоричен по казуса с дипломатите ни, добави Младенов и каза, че другите вероятно са прекалено възпитани. Въпреки това трябвало да се даде ясен сигнал на света, че България вече няма да работи по стария начин.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама