ФРОГ МЮЗИК


Aerosmith приключват с турнетата заради травма на гласните струни на Стивън Тайлър

0 4440 05.08.2024
Aerosmith приключват с турнетата заради травма на гласните струни на Стивън Тайлър
Стивън Тайлър БГНЕС

Групата "Aerosmith" ("Аеросмит") се оттегля от турнетата, тъй като "пълното възстановяване" на Стивън Тайлър от травмата на гласните струни е "невъзможно".


Това е краят на една ера за култовата рок група, отговорна за хитове като "Dream On", "Love in an Elevator" и "Janie's Got a Gun", съобщава CNN.

 

В съобщение в официалния си профил в Instagram, както и в профила си в социалната мрежа X, група "Аеросмит" информира феновете и последователите си, че взема "сърцераздирателното и трудно, но необходимо решение – като група от братя – да се оттегли от сценичните турнета".



В изявлението се посочва, че фронтменът Стивън Тайлър, чийто "глас е инструмент като никой друг", все още се справя с последиците от травмата на гласните струни, която получи миналата година.

 

"Той прекара месеци наред в неуморна работа, за да върне гласа си там, където беше преди травмата. Видяхме, че се бори, въпреки че има до себе си най-добрия медицински екип", се изтъква в изявлението.



В края на септември миналата година групата сподели, че Тайлър, който сега е на 76 години, е "счупил ларинкса си", което накара групата да отложи останалите дати до края на годината за прощалното си турне "Peace Out", което първоначално беше обявено за май 2023 г.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама