НОВИНИ


Камерите на "Пътна полиция" улавят нарушения и през нощта

0 2981 05.08.2024
Камерите на

„Всички технически средства, с които разполагаме са изведени, за да извършват контрол на скоростта. Акцията се извършва и в тъмната част на денонощието. Нашите камери улавят нарушения и през нощта“. Това каза в студиото на bTV Новините главен инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция“.


„Най-тежки са месеците юли и август. В жегите хората са в различно състояние от обичайното. Това води до допълнителни предпоставки за катастрофи“.



„И през тази година трите основни причини за катастрофи са свързани с отнемане на предимството, несъобразяване на скоростта и неправилните маневри. Големият бич е отнемане на предимство – броят на катастрофите е най-голям. Най-много са жертвите след неправилни маневри“, добави тя. 
 

Главният инспектор посъветва хората да правят план преди дълги пътувания, който да включва и почивки.

 

„Да има вода в автомобила, да има вода и за автомобила, защото понякога се забравя доливането на охлаждаща течност“, коментира Ботева.

 
От 5 до 11 август на територията на цялата страна е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими.



Тя е част от календара на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – Родпол (ROADPOL), като аналогични проверки се извършват във всички страни членки на европейската мрежа, съобщават от МВР.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама