НОВИНИ


Зеленски: До края на годината е постижимо постигането на „справедлив мир“, който да сложи край на войната

11 2360 06.08.2024
Зеленски: До края на годината е постижимо постигането на „справедлив мир“, който да сложи край на войната
Украинският държавен глава Володимир Зеленски БГНЕС

Украинският държавен глава Володимир Зеленски заяви във видеообръщение, публикувано на интернет страницата на украинското президентство, че до края на годината е постижимо постигането на „справедлив мир“ в страната.


Същевременно държавният глава постави специално ударение върху обстоятелството, че е от основно значение за Украйна да се съкрати до минимум времето между обявяването на пакетите помощ от чужбина и използването им на фронтовата линия, предаде Укринформ.

 

Във видеообръщението си Зеленски обърна внимание на дейността по прилагането на украинската формула за мир. „В момента се водят преговори с членовете на работните групи по точките от мирната формула – как и кога ще дадем необходимото съдържание“ за прилагането им, посочи украинският лидер.



„Целта ни остава същата: да подготвим реална основа за справедлив мир, който да сложи край на войната тази година. Това е постижимо“, категоричен бе Зеленски.

 

„Тази сутрин министърът на отбраната Рустем Умеров ми докладва за пакетите в подкрепа на Украйна. Абсолютен приоритет е да предоставим на войниците ни оръжия и съм благодарен на всичките ни партньори, които наистина доставят обещаното навреме. Наистина сме се ангажирали да съкратим до минимум времето между обявяването на пакетите и използването им на бойното поле. Сега готвим нови пакети, които да укрепят позициите на Украйна през есента“, каза още той.



Президентът уточни, че е изслушал и доклад от главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна ген. Олександър Сирски, който в момента е на фронтовата линия, за да определи специфичните нужди на украинските бригади и да прецени ситуацията в различните направления.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама