НОВИНИ


Украинските ВВС свалиха 2 ракети и 4 дрона, изстреляни от окупаторите през изминалата нощ

1 2330 08.08.2024
Украинските ВВС свалиха 2 ракети и 4 дрона, изстреляни от окупаторите през изминалата нощ
БГНЕС

Украинските военновъздушни сили обявиха днес, че са свалили две от четирите ракети, изстреляни от Русия, и всичките четири дрона, с които е било осъществено руско нападение през изминалата нощ, информира Ройтерс.


Окупаторите са изстреляли две ракети Х-59, които са били прехванати от Украйна, и две балистични ракети "Искандер-М", се отбелязва в изявлението на украинските ВВС.

 

Ракетите "Искандер-М" са били насочени към североизточната Харковска област, поясни украинската армия. До днес сутринта началникът на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов не е дал информация за последиците от нападението, посочва Ройтерс.



Колегата му начело на Днепропетровска област Сергий Лисак каза, че противовъздушната отбрана е унищожила ракета над неговия регион в Централна Украйна. Областният управител уточни, че в резултат от редица нощни нападения в тази област е ранено 12-годишно момче, а щети са нанесени на две жилища.

 

Началникът на Кировоградската областна военна администрация Андрий Райкович на свой ред заяви, че в този централен регион няма щети благодарение на действията на украинската ПВО.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама