НОВИНИ


Лукашенко разсъждава върху последиците от разпадането на Русия

10 2920 08.08.2024
Лукашенко разсъждава върху последиците от разпадането на Русия
Александър Лукашенко

Самопровъзгласилият се президент на Беларус Александър Лукашенко заяви, че ако страната-агресор Русия падне във войната срещу Украйна, тогава всички страни от ОНД уж ще бъдат въвлечени в тази ситуация. Това съобщава Беларуското държавно издание Белта.


„Ситуацията може да се развие по такъв начин, че никой от нас – държавата – не може да мине без това единство, и ако ние не разберем това днес, те ще се справят с нас поотделно, но ако Русия рухне всички ще бъдат привлечени в тази фуния, казва той.

 

Лукашенко припомни войната на Русия срещу Украйна и се оплака, че поради това някои страни се опитват да се отдалечат от „тенденцията на развитие, създадена в съветско време“, за да не попаднат под санкции, както направи Русия за своята агресия.

 

„Напоследък се разви такава ситуация, включително във връзка с провеждането на СВО (както руснаците и Лукашенко наричат ​​руската война срещу Украйна – бел. ред.) в Украйна, че много – както лидери, така и служители на службите за сигурност, защо категорично не трябва, - те започнаха да търсят някаква полза за себе си в това. Знаете ли, момчета, въз основа на моя опит ще кажа, че животът е толкова бурен и много променлив. включително напускане на нашата обща, създадена през съветските времена тенденция на развитие. Някои си мислят: „Ние ще стоим далеч от Русия, тя е под санкции." Някак си се страхуваме да не попаднем под тях и така нататък... Търсим собствената си изгода..

 


Лукашенко отбеляза, че никой не знае какво ще се случи "утре с нас, с нашите държави и дали ще трябва да се обърнем към Русия за помощ".

 

„А последните събития показват, че с Русия трябва да се държим заедно“, обобщи самопровъзгласилият се беларуски президент.

 

Но дали това е така?

 

Чувствайки, че няма да е възможно да постигне победа, Русия започва да прокарва идеята за уж мирни преговори, чрез които иска да задържи всички окупирани територии. В същото време руснаците продължават да тероризират Украйна, атакувайки енергийна и гражданска инфраструктура и жилищни сгради. Най-често това се прави през нощта.

 

Въпреки огромното количество въоръжение и техника, руската армия търпи големи загуби. А към началото на август - за повече от 10 години война и повече от 2 години пълномащабно нахлуване - окупаторите не успяха да постигнат дори и най-малката стратегическа победа - достигане до границите на Донецка и Луганска област. В градовете и селата в Източна Украйна боевете продължават за всяка улица и къща. Окупаторите се опитват да търсят оръжие и наемници в други страни.

 

Путин в своите изказвания и изказвания продължава да изкривява реалността, опитвайки се да представи Русия като жертва, докато търси подкрепа от Китай и Северна Корея. По-специално, тя купува ракети от КНДР , които изстрелва срещу цивилни селища в Украйна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама